Chocoladebavarois met appelsien en blauwe bessen

INGREDIËNTEN

450 g skyr (naturel)

6 blaadjes gelatine

3 appelsienen

2 eetlepels cacaopoeder

30 g rozijnen

1 ei-wit

125 g blauwe bessen (diepvries) eventueel wisselen met frambozen


GEGEVENS

Bereidingstijd: 200 minuten Recept voor 4 personen

Eiwitten: 74 g Koolhydraten: 79 g

Vetten: 7g Voedingsvezels: 6 g

Totaal kcal: 723


BEREIDINGSWIJZE

1. Laat de skyr op kamertemperatuur komen. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.

2. Snijd van 2 sinaasappels de schil dik af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Houd hierbij de sinaasappels boven een kom en vang het sap dat hierbij uit de sinaasappels loopt op. Pers de laatste sinaasappel uit. Schenk al het sinaasappelsap in een steelpan en los de cacao er in op.

3. Hak de rozijnen heel fijn en meng ze door het sap. Verwarm het sap al roerend 2-4 minuten op zacht vuur en laat de rozijnen ‘smelten’. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in het warme sinaasappel-rozijnenmengsel.

4. Doe de skyr over in een kom en roer het sinaasappel-rozijnenmengsel erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Klop het eiwit stijf en spatel dit gelijkmatig door het skyrmengsel.

5. Doe de bavarois over in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de bavarois in de koelkast in 2-3 uur stevig worden.

6. Maak de rand van de bavarois met de vingertoppen los van de vorm. Leg een platte schaal omgekeerd op de schaal met bavarois. Keer ze samen, schud even en laat de bavarois in het midden op de platte schaal glijden. Garneer met de sinaasappelpartjes en blauwe bessen.


TIP

- verwissel de blauwe bessen met frambozen of doe er een mengeling van

- Je krijgt de bavarois makkelijker uit de vorm als je de vorm bekleedt met plasticfolie. Strijk dit folie wel goed glad tegen de wand van de vorm.Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT