Gevulde eitjes met Parmezaanse kaas

INGREDIËNTEN

6 stuk ei

10 gram Parmezaanse kaas

3 eetlepel peterselie

60 gram Griekse yoghurt (10%) (*lactosevrij)

1 handje veldsla

1 stuk tomaten


GEGEVENS

Bereidingstijd: 20 min Recept voor 12 stuks

Eiwitten: 20 g Koolhydraten: 10 g

Vetten: 41 g Voedingsvezel: 0 g

Totaal kcal: 399


BEREIDINGSWIJZE

1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Rasp intussen de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn.

2. Halveer de eieren in de lengte en wip de dooiers in een smalle kom. Voeg de Griekse yoghurt, peterselie, Parmezaanse kaas en wat versgemalen peper toe. Meng alles (met de staafmixer) tot een gladde stevige massa. Doe de massa over in de spuitzak en spuit de eiwithelften vol met het dooiermengsel.

3. Zet de gevulde eieren op een schaal. Verdeel de veldsla ertussen.

4. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Dep de tomaatstukken droog met keukenpapier en snijd ze in piepkleine stukjes. Strooi de stukjes tomaat over de gevulde eieren.


TIP

Kook de eieren maar verwerkt enkel 3 dooiers ipv 6 ! Dit verlaagd het vet- en cholesterol gehalte in het recept.

Enkele variaties hierop:

A Met tonijn en olijven: 50 gr. gepureerde tonijn door het eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.

B Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen. Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.

C Met garnalen: 50 gr. grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap. Met een garnaal garneren.

D Met rauwe ham: 50 gr. fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen. Met aspergepunten garneren.

E Met gorgonzola: 50 gr. gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen. Versier het met een reepje tomaat.

F Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is), 1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen. Versier het met kervel.

G Met parmezaanse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen. Garneer met basilicum.

H Met gerookte forel: 50 gr. gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen. Garneer met peterselie.

I Met gerookte zalm: 50 gr. gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen. Garneer met tuinkers.

J Met kaviaar: Het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.



Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT