Gezond bananenbrood (zonder suiker).


Wat heb je nodig ? - 3 (rijpe) bananen - 50 gram ontpitte dadels - 3 eieren - 100 gram amandelmeel (100% glutenvrij) - 50 gram havermout (kan soms sporen van gluten bevatten) - 1 1/2 theelepel bakpoeder - handje ongebrande noten (bijv. walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten etc.) - zout

Hoe maak je het ?

Stap 1 : Verwarm je oven voor op 175 graden.

Stap 2 : Meng de bananen met de dadels tot een glad beslag.

stap 3 : Verpulver de havermout tot meel.

stap 4 : Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree.

Stap 5 : Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.

Stap 6 : Voeg de bakpoeder toe.

Stap 7 : Roer tot slot de ongebrande noten door.

Stap 8 : Giet het mengsel in een cakevorm en zet het in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.

En nu smullen maar !

Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT