Havermoutcake met banaan appel rozijnen


Wat heb je nodig ? - 2 kleine bananen - 3 kleine appels in kleine blokjes

- 2 el kaneel

- 1/2 citroensap - 300 g havermoutvlokken tot meel gemalen

- 6 eieren

- 1 tl baking soda

- 2 tl vanille aroma

- 6 el agavesiroop

- 50 g havermoutvlokken

- 100 g rozijnen

Hoe maak je het ?

1. Verwarm de oven op 180 °C


2. Meng de blokjes appel met 1 el kaneel en een paar druppels citroensap. Zet apart.


3. Maal 300 g havermoutvlokken tot meel en mix het meel met de 6 eieren tot een gladde massa. Voeg de geplette bananen, het vanille-aroma, een eetlepel kaneel en de agavesiroop toe en mix het beslag tot een gladde massa.


4. Voeg nu het overige citroensap en baking soda toe. Werk vanaf nu snel want het beslag moet nu snel in de oven.


5. Voeg 50g havermoutvlokken en 100 g rozijnen toe aan het beslag en mix het nog even kort. Als laatste voeg je de stukjes appel toe en roer deze voorzichtig door het beslag totdat de blokjes goed verdeeld zijn.


6. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm of een silicon bakvorm en schuif de cake in de oven voor 45 minuten

Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT