Kikkererwtenpasta met tuinerwten & cottage cheese

INGREDIËNTEN (voor 1 persoon)

- 110 g kikkererwtenpasta

- 2 bosuitjes

- 1 eetlepel olijfolie

- 150 g tuinerwten (diepvries)

- 4,5 eetlepel cottage cheese (eventueel lactose vrij)

- 20 g geraspte belegen kaas


BEREIDINGSWIJZE (+/- 15 min)

1. Kook de kikkererwtenpasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.

2. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.

3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roerbak de stukjes bosui. Schep de bevroren tuinerwten erdoor en ontdooi ze al omscheppend. Laat het vocht verdampen.

4. Giet de kikkererwtenpasta af, vang een flinke scheut van het pastawater op. Schep de pasta met de cottage cheese door de tuinerwten en warm al omscheppend goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg voor een wat smeuïger gerecht een scheutje van het pasta kookvocht toe.

5. Serveer het gerecht met de geraspte kaas erover.


TIPS


1. Meng wat fijngehakte peterselie door de kikkererwtenpasta. 2. Vervang de cottage cheese eens door hüttenkwärk.

Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT