Orange ondersteboven cake

INGREDIËNTEN

- 5 el rijstolie

- 10 el agavesiroop (minder als je de cake minder zoet wilt)

- 2 appelsienen

- 3 eieren

-150 g Griekse yoghurt

- 75 g havermoutmeel

- 75 g amandelmeel

- 2 tl bicarbonaat


BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 175°C

2. Bestrijk de bodem van de bakvorm met 2 eetlepels rijstolie en vet de zijkant dun in. Strijk daarna 3-4 eetlepels ahornsiroop over de bodem uit.

3. Schil de sinaasappels als volgt: Snijd de kapjes schil aan onder en bovenkant eraf. Zet de sinaasappels recht op en snijd de schil, inclusief het wit en ook het dunne vliesje rond de partjes eraf. Snijd de sinaasappels in plakken en verwijder pitjes. Leg de sinaasappelplakken dicht tegen elkaar op de bodem van de bakvorm.Klop in een kom de eieren met 3 eetlepels ahornsiroop met de handmixer tot een lichtgele en romige crème.

4. Klop de Griekse yoghurt en 3 eetlepels rijstolie erdoor. Spatel tot slot het volkorenmeel, amandelmeel en de bicarbonaat luchtig door het beslag. Schep het beslag op de sinaasappels en verdeel het gelijkmatig in de vorm.

5. Schuif de bakvorm een richel onder het midden van de oven en bak de sinaasappelcake in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

6. Snijd direct uit de oven zo nodig de cake los van de vorm. Leg een schaal op de vorm en keer ze samen. Laat de cake met sinaasappel op de schaal glijden. Bestrijk de bovenkant met ahornsiroop.

7. Serveer de sinaasappelcake warm of laat iets afkoelen.BENODIGDHEDEN

- dichte ronde bakvorm (23 cm diameter)

- handmixer

Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT