Pasta met gerookte zalm en dille.

INGREDIËNTEN

* 100 g pasta naar keuze * 100 gr gerookte zalm * 1 el fijngehakte, verse dille * 1/4 teentje knoflook, fijngehakt * 60 ml light room * 25 ml citroensap * 1 eetlepel rijstolie * peper en zout naar smaak


BEREIDINGSWIJZE

1. Snijd de zalm in reepjes. 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking `al dente` met wat zout. 3. Verwarm ondertussen een beetje rijstolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook. 4. Voeg 0.5 eetlepel dille en de light room toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. 5. Saus op smaak brengen met wat citroensap. 6. Gebruik niet teveel in één keer om te voorkomen dat de saus te zuur wordt. 7. Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper. 8. Giet de pasta af als deze gaar is en doe het terug in de pan. 9. Roer een klein scheutje rijstolie door de pasta. 10.Voeg daarna de saus en de zalm toe en schep alles goed door elkaar. 11.Schep op (verwarmde) borden en strooi er de rest van de dille overheen.


TIP * één hand verse spinazie per persoon.



Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT