Pittige brosse quinoa repen

INGREDIËNTEN

0,5 stuk rode peper

50 g rozijnen

200 g pure chocolade (75% cacao)

2 theelepel kaneel

50 g gepofte quinoa


GEGEVENS

Bereidingstijd: 45 minuten Recept voor 10 repen

Eiwitten: 3 g Koolhydraten: 13 g

Vetten: 8 g Voedingsvezels: 3 g

Totaal kcal: 1496


BEREIDINGSWIJZE

1. Bekleed het schaaltje met bakpapier, zorg voor opstaande randen.

2. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de rode peper heel fijn. Hak ook de rozijnen wat fijner. Breek de chocolade in stukjes.

3. Laat de chocolade in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Voeg de rode peper, rozijnen en kaneel toe en roer tot alles goed gemengd is. Voeg tot slot de gepofte quinoa toe en schep alles om tot een homogeen mengsel.

4. Schep het mengsel dan direct in het schaaltje met bakpapier en strijk het uit tot het schaaltje gelijkmatig gevuld is. Strijk de bovenkant glad en druk alles goed aan. Zet het schaaltje in de koelkast en laat de chocolade weer hard worden.

5. Neem daarna het bakpapier met de hard geworden chocolade uit het schaaltje en snijd de chocolade in 10 repen van 2,5 cm breed. Of breek de chocolade in grove stukken.


TIP

- De pittigheid kan je zelf bepalen door de hoeveelheid rode peper die je erbij doet.

- Je kan ook de quinoa vervangen door gepofte zilvervliesrijst of gepofte tarwekorrels.



Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT