(Pittige) stoofpot van kip met spitskool en couscous

INGREDIËNTEN

150 gram kipfilet

1 theelepel ras el hanout

1 eetlepel rijstolie

1 ui

200 g spitskool (voorgesneden)

1 eetlepel tomatenpuree

100 g couscous (eventueel glutenvrij)


BEREIDINGSWIJZE

1. Breng in waterkoker een liter water aan de kook.

2. Snijd de kipfilet in grove stukken en wrijf ze in met de helft van de ras el hanout.

3. Verwarm de rijstolie in een pan en bak de stukken kip in 2-4 minuten rondom bruin. Snipper intussen de ui grof.

4. Verdeel de ui en spitskool rond de kipblokjes en bak al omscheppend 2 minuten.

5. Schep de tomatenpuree en de resterende ras el hanout erdoor. Bak 2 minuten. Roer er een scheut water door en smoor alles afgedekt in 6 minuten zachtjes gaar.

6. Doe de couscous over in een kom en schenk er 100 ml kokend water bij dat de couscous onder staat. Laat 4-6 minuten wellen + peper en zout naar smaak.

7. Serveer de couscous bij de kipstoofpot met spitskool.


Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT