Proteïen quiche

INGREDIËTEN VOOR DE KORST:

50 g erwten proteïnen poeder (dit is echt noodzakelijk, lukt niet met wei of caseïne)

50 g gemalen amandelnoten

125 g ei-wit (zonder dooier)


VOOR DE VULLING

250 g ei-witten* (zie noot* in de bereiding)

1/8 theelepel koriander

snuifje zout

snuifje paprikapoeder

115 g gerookte zalm


BEREIDING


Voorbereiding: 15 min

Kooktijd: 40 min

Totale benodigde tijd: 55 min


1. Korstaanwijzingen: Meng erwtenproteïnepoeder (kan worden gemengd met rijstproteïnepoeder maar niet met wei of caseïne), gemalen amandelen, vloeibaar eiwit en kruiden tot je een soort deeg krijgt.

2. Druk het deeg met de vingers in een quichevorm. Zorg ervoor dat je de bodem en zijkanten van de vorm bedekt met het deeg. Steek het dan ongeveer 15 minuten in de oven op ongeveer 160 C, of tot het gaar is.

3. Quicherichtlijnen: Giet de vulling naar keuze in de korst. Ik heb net 1 kopje eiwit geklopt met 115 g gerookte zalm, een handvol koriander, wat zout en een beetje paprika. De vulling is echt aan jou. Je kan hele eieren gebruiken met ham of spek, spinazie en ricotta, rode peper en gekarameliseerde ui of cheddar en broccoli. Maak je eigen combinatie of blijf bij de klassiekers! Als het gaat om het vullen van je eiwitquiche, is "the sky is the limit".

4. Het is mogelijk (als optie) om je quiche af te werken met was mascarpone kaas, maar de cottage cheese is eerder aangeraden daar deze rijk is aan eiwitten en laag in vetten. Het blijft nog steeds een dieet, maar wel een lekker dieet. Als het als een cheat maaltijd aanzien wordt kan er ook voor een ricotta of een andere zachte, romige kaas gekozen worden.

 5. Bak het geheel 15-25 minuten op ongeveer 190°C of tot je quiche gaar is. Laat het afkoelen voordat je het snijdt.Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT