Slanke mango kwarktaart

INGREDIËNTEN

1 stuk mango

5 blaadje gelatine

1 stuk banaan

3 stuk abrikozen (gedroogd)3 stuk volkoren cracker (*glutenvrij)3 eetlepel fruitspread (abrikoos)

1 stuk sinaasappel

250 gram magere kwark (*lactosevrij)


GEGEVENS

Bereidingstijd: 170 minuten Recept voor 10 taartpunten

Eiwitten: 41 g Koolhydraten: 146 g

Vetten: 3 g Voedingsvezel:2 g

Totaal kcal: 803


BEREIDINGSWIJZE

1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes.

2. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.

3. Snijd de banaan in plakjes en de abrikozen in stukjes. Meng door elkaar.

4. Breek het knäckebröd in stukken en verkruimel ze fijn in de keukenmachine. Voeg de fruitspread toe en meng goed tot een wat plakkerig mengsel. Druk dit uit op de bodem van de springvorm.

5. Breng in een pan de mangostukjes met het sap uit de sinaasappel aan de kook en laat 4 minuten zachtjes sudderen. Pureer het mengsel met de staafmixer tot een gladde saus. Schep 4 eetlepels van de saus in een kommetje. 

6. Voeg de banaanplakjes met abrikozen aan de mangosaus in de pan toe en pureer opnieuw. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in het mango-banaanmengsel.

7. Doe de kwark over in een kom en roer het mango-banaanmengsel erdoor. Schep dit mengsel op de knäckebrödbodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en strijk de apart gehouden mangopuree erover. Laat de taart in de koelkast in 2-3 uur stevig worden.

8. Verwijder de vorm en serveer de kwarktaart op een schaal.


TIP

1. Je kunt ook een doosje ingevroren mango (250 g) gebruiken. Laat de mango dan eerst ontdooien. 2. Maak het taartje extra feestelijk en garneer met verse plakken mango en aardbeien


WAT HEB JE NODIG

- springvorm 20-22 cm doormeter, bodem bekleed met bakpapier

- staafmixer

- keukenmachine



Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT