Suikervrije en vegan muffins


Wat heb je nodig ?

- 125 g kikkererwtenbloem - ½ tl bakpoeder - ¼ tl baksoda (zuiveringszout) - 1 snufje Himalayazout - 60 g havermout + extra voor garnering - 3 bananen - 90 g ahornsiroop - 70 g havermelk - rasp van 1 onbespoten sinaasappel - ½ vanillestokje, merg er uitgeschraapt - 1 el citroensap - 5 el biologische koudgeperste olijfolie - 5 el biologische koudgeperste zonnebloemolie - 75 g walnoten

Verder nodig : - Papieren muffinvormpjes - Muffin- of cupcakeblik - Keukenmachine - Rasp

Hoe maak je het ?

Stap 1 : Verwarm de oven voor op 180 °C. Gebruik papieren muffinvormpjes om de muffins in te bakken. Je moet deze wel even in een muffin- of cupcakeblik zetten.

Stap 2 : Doe kikkererwtenbloem, bakpoeder, baksoda, Himalayazout en havermout in een mengkom en roer dit met een spatel even goed door elkaar. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze samen met ahornsiroop, havermelk, sinaasappelrasp, vanillemerg en citroensap in de keukenmachine. Laat deze 1 minuut aanstaan, tot de bananen gepureerd zijn. Schenk nu langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de biologische olijfolie en zonnebloemolie bij het bananenmengsel en schenk deze daarna in de mengkom. Spatel alles nu goed door elkaar en voeg als laatste de gehakte walnoten toe.

Stap 3 : Vul de muffinvormpjes tot 0,5 cm onder de rand en doe er een beetje havermout overheen. Bak de muffins 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als je er met een satéstokje in prikt en dit er schoon uit komt.

Rijweg 93a

3020 Herent

BE0720867277    

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 by inSHAPEmetPAT